Katten og de andre dyr

af marensblog.

Jeg får mange klager over, at jeg hele tiden slår den kat ihjel. Der florerer endda fra tid til anden læserbreve i Politiken med vredesudbrud over, at jeg sådan en frygtelig dyremishandler. Hver gang svarer jeg venligt, at vi alle skal huske på, at det bare er en tændstikkat. Den findes faktisk ikke i virkeligheden og lider derfor ingen tort.

Eller jo, faktisk findes den på en måde. Eller fandtes. Inspirationen til at slå katten ihjel, kommer fra en kat, jeg engang havde. Den hed ‘Den Blå’. Og var fuldstændig blæst og helt håbløst irriterende.

Jeg havde to katte, den ene var den coole Bob. Den anden var den blæste Blå. Ikke svært at se, hvem der er hvem:

I fjorten år fantaserede jeg om at kværke Blåkatten, fordi den fyrre gange i timen insisterede på gøre ting som at slikke mig i øjet eller hvæsse kløer op ad mine bare ben. Men jeg gjorde den aldrig noget. Til gengæld græd jeg til alles store overraskelse som pisket, da vi måtte aflive den, fordi den blev gammel og syg.

Vi begravede Den Blå i haven.

Bob holdt skansen til han blev syvtusinde år og opgav så ævred en kølig forårsmorgen, hvor han blev aflivet på vores køkkenbord af min ældste datters fars søster, der er dyrlæge. Tårerne var tunge. Bob var en særlig kat – på en helt anden måde end Blå.

Et par måneder efter fik vi så dette skrummel, som stadig skrumler rundt og så sent som i går tacklede den ti-årige, der var på vej ud i haven. Alt handler om at komme først. Og ti-årige kommer i hvert fald ikke først, hvis man har væltet dem ind i skabet.

Jeg har aldrig fået implanteret Sonja, skrummeldyret, i mine striber, men tegnede engang, hvordan gåturene med hende er – i bogen ‘Den lyse side’.

Det var så alt om vores dyr. Undtagen desværrekaninen og badehesten, som vi må tage en anden gang.

6 svar til Katten og de andre dyr

 1. Signe siger:

  Ahhhhahahahaaaa… desværrekaninen og badehesten 😀 Kæft, dem glæder jeg mig til at læse om! Synes i øvrigt, det er helt fortrinligt, som katten får flade. Har hængt flere af de striber op ude i carporten til skræk og advarsel og truet med at hjulspinne på maven af den næste af naboernes møgkatte, der kravler rundt på vores bil! Motorhjelm, forrude, tag og bagsmæk er helt ridsede af det… 🙁

  24. maj 2018 kl. 11:57
 2. AC siger:

  Ah ja psykokatten den Blå 😀 Det billede har hængt på min opslagstavle på arbejdet i en del år. Når jeg ser på det, kommer jeg altid til at fnise, og det kan man jo godt have brug for i det offentlige 😉

  24. maj 2018 kl. 12:49
  • Marianne siger:

   Ja, hvis man ikke græder af grin.. Eller griner fordi man græder… Eller noget…

   24. maj 2018 kl. 13:59
 3. Anne R siger:

  Hvem er den blæste blå? Den med de store øjne? Jeg kan ikke regne det ud!

  7. juni 2018 kl. 12:12
 4. Kirstine siger:

  Hej Maren
  Er faldet om af grin over dette indlæg; jeg fandt det da jeg ville se om jeg netop kunne købe en tegning hvor katten slås ihjel/kværkes, da det lidt er en stående joke herhjemme at jeg synes at vores kat er ekstremt irriterende til tider… Er der katte-tegninger til salg?! 🙂

  12. juni 2018 kl. 18:00
  • marensblog siger:

   Hej Kirstine
   Hvis du har en yndlingskattetegning blandt mine striber, laver jeg den gerne som poster. Sidder lige og skal finde på ny poster til måneden og hvorfor ikke tage en med katten, der dør langsom og pinefuldt, men aldrig.

   14. juni 2018 kl. 08:23

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *