Skonørden

af marensblog.

Kan I huske dengang jeg startede en ny serie med mine yndlingsnørder? Og som så meget andet kom jeg til at lave noget andet, i stedet for at præstentere jer for flere …

Nå, men nu har jeg i hvert fald to mere, jeg nødvendigvis må dele med jer de næste uger. Jeg gentager lige konceptet for dem, der heller ikke har hukommelse:

Jeg elsker folk, der nørder. Der sker noget helt særlig, når folk går amokmeget op i det de laver. Og jeg er ret ligeglad om de nørder med molekyler, versefødder, violiner, chokoladetemperering eller med ting, som de kvinder, jeg vil præsentere jer for.

Og lad mig skynde mig at sige, at mine indlæg ikke er sponsorerede, bestukket eller på anden måde betalt. Det er ren kærlighed – og fordi jeg, i alle de år de har hjulpet mig med ikke at ligne grauballemanden, bliver lige begejstret, hver gang jeg lægger vejen forbi deres biks. Jeg synes, de fortjener opmærksomheden. Og jeg synes, I fortjener at vide, at de findes.

I dag vil jeg præsentere jer for det menneske, jeg har mødt, der går mest op i, at smukke sko også skal være behaglige. Nemlig Frederikke:

Frederikke er ejer og skaber og designer af Roccamore – som udelukkende består af gudesmukke og komfortable højhælede sko. Hun har nørdet hver en millimeter af de sko. Og kan holde en meget lang og forholdsvis kedelig monolog om, hvad det er, der gør hendes sko så gode at gå i. Om hvordan hun har skabt plads til foden og givet dem højde – uden at gå på kompromis med udseendet.

Fordi jeg er et venligt menneske, vil jeg her komme med den korte version:

Noget med et diskret plateau  – og så er sålen inde i skoen noget helt særligt. For eksempel former den sig efter din fod, når du har gået med dem et par gange. Det er samme princip Nike bruger.

Jeg købte mine første Roccamore for et par år siden, da jeg læste om den første kollektion i avisen – og  om Frederikkes ambition for vores fødder. Det var disse røde sko – her stylet med blå kjole, strømpebuks med for meget kile og hund:

De var faktisk lidt for høje til mig. Derfor købte jeg ikke flere i den første kollektion. Til gengæld tog jeg voldsomt revanche da den næste kom. Ikke mindst fordi hun lavede en hel serie, der er knap så høje. Og tro mig: De er intet mindre end FANTASTISKE. Mit første par gik jeg i på hele bogmessen i efteråret – og stod uden problemer op og drak drinks til festen om aftenen. Mens jeg belærte damerne, der måtte sidde og hvile fødderne, om at de sgu da bare kunne købe sig et ordentligt par sko. Helt til de bad mig holde kæft og hente drinks til dem, nu hvor jeg ikke havde problemer med at gå.

Det var disse:

Se, også i guld (fra den morgen, alt var crap, og jeg derfor gik rundt i natkjole og guldsko hele formiddagen)

Og ja, jeg bevidst om, at vi er ude i et overforbrug og muligvis en afhængighed, og derfor synes jeg, at vi skal skynde os at være glade for, at det ikke er rygeheroin, jeg junker, og se, de findes i samme model med guldsnøre:

Jeg kommer til at huske det sidste halve år som året, hvor mine forældre døde, og jeg derfor fik udvidet min skosamling betragteligt. Jamen, sådan er reglerne: Parents die – you cry – you buy shoes.

Så tak til Frederikke for være så passioneret omkring fødders ret til at være i verden, tak for at nørde den til dato mest komfortable højhælede sko frem. Hendes sko findes ikke i særlig mange butikker, men på deres hjemmeside kan man løbende se steder og tidspunkter, man kan se og prøve.

Hov, se – nogen havde også stillet en lille mørkerød sag på min skohylde:

 

Læs om tidligere præsenterede nørder her: Brystnørden og Kjolenørden.

11 svar til Skonørden

 1. Kian siger:

  Nørderi er godt og når det så involverer virkelig fede sko er det bare dobbelt godt.
  Eller faktisk bedre end dobbelt godt 🙂

  28. februar 2017 kl. 11:40
 2. Alexandra Moysey siger:

  Lækre sko!

  Men til noget helt andet. Jeg elsker dine tegninger, dine striber, alt hvad du skriver i din blog, kort sagt, jeg er fan. Så meget fan,så jeg kom til at anvende én af dine striber i vores husavis forleden. Jeg bor i et seniorbofællesskab og jeg er med til at lave vores “lokale avis”, og af og til synes jeg folk skal muntres lidt op. Så jeg puttede din stribe i avisen, den med Hvis dronningen bliver 100 år, får hun så et brev fra sig selv? Tro mig, et sted, hvor gennemsnitsalderen er over halvfjers, er der nogle sure opstød indimellem. Denne var: I må ikke gengive tegninger, der er beskyttelse på. Hm, det har han jo ret i. Jeg havde skrevet, den var tegnet af dig, men han har jo ret, jeg havde ikke spurgt om lov. Så det gør jeg nu efterfølgende – var det ok, at den kom med i vores lille avis? Og må jeg “gøre det ogen” – altså være så lovbrydende?
  Jeg har fuld respekt, hvis du siger nej.

  Venlig hilsen Alexandra

  28. februar 2017 kl. 14:45
  • marensblog siger:

   Hm … det må du faktisk ikke gøre. Og så synes jeg samtidig det er virkelig uskyldigt med en bofællesskabsavis og det ER jo virkelig sjovt det med om dronningen får et brev af sig selv (spurgt af min mellemste datter), så skal vi ikke bare gå ud og se om vi kan finde en forårsblomst og skide på reglerne i dag?!

   Du må gerne forklare mig lidt nærmere hvad avisen er – hvor stort oplag osv. Så tager jeg lige stilling til om det er ok.

   28. februar 2017 kl. 15:14
   • Alexandra Moysey siger:

    Tak for dit søde svar. Avisen bliver trykt i 100 styks, og den søde stribe vagte lykke. Vi har et par beboere her nede, som nærmer sig de hundrede, så den lå lige til højrebenet, syntes jeg. 🙂
    Vh Alexandra

    28. februar 2017 kl. 17:11
    • Charlotte siger:

     Undskyld mange gange på forhånd for min indblanding: Men som kæreste med en selvstændig må jeg altså lige komme med mit indspark: Ville du selv synes, det var ok, hvis du ikke fik betaling for det arbejde, du udførte hver dag, Alexandra? Det er jo i praksis det, du skriver…

     Jeg er slet ikke ude på at skabe konflikt, nærmere forståelse (og respekt for et stykke arbejde), og Maren er nok udmærket i stand til at svare for sig selv, er jeg sikker på, men jeg trængte lige til at komme ud med det. Hvad der er en sjov stribe for dig, er en andens levebrød:)

     Kh Charlotte

     1. marts 2017 kl. 11:38
 3. Gitte siger:

  Du har altså også smukke fusser til de fine sko !

  28. februar 2017 kl. 15:09
 4. Signe siger:

  Elsker, du er så passioneret omkring de ting…. du er passioneret om.

  28. februar 2017 kl. 19:04
 5. Anni Lund siger:

  Min far døde i januar. Jeg har grædt virkelig meget. Og nu tror jeg snart jeg skal have nye sko. (godt motto, btw.)
  Ved faktisk godt, hvilket par det skal være – var nemlig inde og se dig tegne, og bagefter prøvede jeg Frederikkes sko, og fik en forrygende *og kort faktisk* intro, der viste mig at selv mine klodsede fødder kan gå i Frederikkes fine sko… <3

  28. februar 2017 kl. 22:25
 6. Signe siger:

  Kan du ikke hilse Frederikke og sige, at hun gerne på lave sko i str 42 også…?

  1. marts 2017 kl. 12:24
 7. Anna siger:

  Jeg bliver nødt til at eje et par af de sko, når jeg engang har råd. Jeg elsker høje hæle, men jeg får så ondt i fødderne efter 5 minutter 🙁

  2. marts 2017 kl. 21:19

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *