Plastikpanik

oo // 12. april, 2012 // 31 kommentarer

Nogen sig hvad jeg skal gøre. Jeg bliver vanvittig af den her slags katastrofealarmberedskabspis. Som for eksempel denne artikel. Hader når der bare bliver råbt FARE! – men til gengæld er der ingen der fortæller mig, hvilken vej skal løbe. Knowing me, løber jeg uden instruktion vel direkte ind i flammerne i stedet for væk fra dem.

Det handler om det vi pakker vores mad ind i. Eller opbevarer den i, når vi har pakket den ud. Eller pakker vores børns madpakker ind i. Det er åbenbart noget skidt. Fyldt med crap, der muligvis er årsagen til at unge piger menstruerer tidligere og tidligere. Arhmen, det gider man faktisk ikke være med til, vel?

På det sidste har jeg hørt at stort set al form for plastik er noget skidt. Okay, jeg er gået over til glasskåle til det jeg fryser ned og putter i køleskabet. Plastikmadkasserne snører jeg ved at pakke børnenes mad ind i madpakkepapir. Altså til jeg hørte, at det virkelig var no go med det der madpakkepapir. Og mest mellemlægspapiret. Puha, noget skidt. Den der tynde plastfolie jeg ruller om de små grøntsagsstænger jeg snitter til dem, er virkelig skidt, for jo blødere plastik jo mere af det der stads, der får urtekusser til nærmest at græde. Staniol bruger vi jo heller ikke, fordi så dør jorden. De små plastæsker, jeg tidligere brugte til frugt og grønt, er jo også det rene gift.

Altså jeg kan jo for fanden ikke pakke alle madpakker ind i glas, vel?

Nogen sig hvad det er jeg skal bruge??


31 kommentarer for "Plastikpanik"

Kirsten

Posted on torsdag 12th april, 2012, 10:21am

Reply

Giv dem en ko i snor, så kan de skære en luns af hver gang de bliver sultne….

  marensblog

  Posted on torsdag 12th april, 2012, 10:28am

  Reply

  HAHAHAHAHHAHAHAHAAAAAAA

  Kaffe & t

  Posted on torsdag 12th april, 2012, 11:20am

  Reply

  Ha ha ha… Kæft det gad jeg godt have sagt!! Mega funny!!

Nanna

Posted on torsdag 12th april, 2012, 10:36am

Reply

  Tina

  Posted on fredag 13th april, 2012, 11:38am

  Reply

  Jeg vil gerne bare have en af hver, tak!

  Tak for tippet! ;-)

DorteKaffekvrneren

Posted on torsdag 12th april, 2012, 10:36am

Reply

Jeg kan heller ikke finde ud af det.Og sidste gang jeg købte mellemlægspapir opdagede jeg (lidt for sent) at der kraftsuseme var tegnet grimme uhyrer på – garanteret med ftalat-tuscher. Panik med panik på.

DorteKaffekvrneren

Posted on torsdag 12th april, 2012, 10:37am

Reply

P.s. Du kommer til at slette din forurettethed over vejret for resten af ugen hvad?

Sara

Posted on torsdag 12th april, 2012, 10:40am

Reply

Den sunde madkasse! Husker du engang skrev om nogle drikkedunke. Tænk i samme retning. Og så er svanemærket madpapir ok. Det er ikke dumt på samme måde (jeg bruger rebecca Persson som orakel ift det her…). Men det er en jungel uden lige som man kun kan blive topforvirret over…

Charl.

Posted on torsdag 12th april, 2012, 10:48am

Reply

…oooog hvis du giver dem alle de tunge glas tingester med i tasken, får de skæve rygge, så kommer de jo til at se totalt åndsvage ud som gravide. Så de må sulte, og så kun spise når de er hjemme, og lære tidligt, at det kræver mange ofre at være mor, altså hvis de (måske engang) vil være mødre. Måske en win-win – især for dig, for så kommer de også til at have meget bedre forståelse for de prøvelser og ofre du arme moder går igennem for deres skyld… :)

Anne

Posted on torsdag 12th april, 2012, 10:54am

Reply

Åhmen det er sgu da også så irriterende med de der halve advarsler og artikler som bærer præg af at journalisten ikke har orket at researche igennem. Sådan som jeg troede at jeg havde forstået det, er ftalater noget møg, men der er masser af plastprodukter uden ftalater i? (også nogle som ikke behøver koste en bondegård).
Er der en eller anden med forstand på det, som gider komme og forklare én gang for alle, hvad man skal kigge efter? Og er det egentlig ikke forbudt i DK at sælge ftalatholdige opbevaringsdimser til mad? Hvis ikke, så må en eller anden minister da så meget se at få fingeren ud.

katrine nadia

Posted on torsdag 12th april, 2012, 11:03am

Reply

Bare køb miljømærket/svanemærket madpakkepapir, så er der ingen problemer. Du kan altid kigge på Miljø&Sundheds side. Det gælder i øvrigt for de fleste produkter, at du bare kan gå efter det mærke…
Herudover er “den sunde madkasse”, som er i plastik og fra Matas f.ex. helt fin rent sundhedsmæssigt. Og ja, man skal næsten være ekspert for at finde rundt i det. Eller bare meget glad for at læse op på lektien (som jeg åbenbart er) :-)

Mette

Posted on torsdag 12th april, 2012, 11:03am

Reply

Annel

Posted on torsdag 12th april, 2012, 11:22am

Reply

Aah. Har lyst til at sige som Soeren Ryge – at jeg bliver traet langt ind i sjaelen af alle de advarsler. Det er sikkert rigtigt nok det hele og fint og i god mening, men al den frygt og bekymring og raadvildhed og panik og pres det medfoerer ved jeg ikke rigtig, om jeg kan overskue. Maaske skulle man blive lidt mere religioes og zen-agtig med det hele og bare sige “sker det saa sker det og saa var det nok meningen saadan”.

Inger Friis

Posted on torsdag 12th april, 2012, 11:29am

Reply

Hvis man undlader rent frås og dertil mobiliserer den sunde fornuft – og vender det døveste øre til de mest ekstreme bedrevidende (bl.a. Kræftens bekæmpelse, hm) så sku man ku komme gennem livet. Som jo er vidunderligt!

Thea

Posted on torsdag 12th april, 2012, 12:25pm

Reply

Som der står nederst i artiklen gælder dette primært PVC, samt at phtatalater er en blødgører. Da madkasser er af hård plast, så er det nok ikke der man skal være specielt bekymret og ellers kan man jo tjekke hvilken type plast det er og undersøge sandsynligheden for mængden af skidt..

Jane

Posted on torsdag 12th april, 2012, 12:36pm

Reply

Eller brug freewater madkassen.

http://www.babyrum.dk/shop/100%25-nyhed-den-1094p.html

P.S. Får ikke procenter eller noget, synes bare det er en rigtig sej madkasse. Og så kan den endda bestilles med navn på.

Julienne

Posted on torsdag 12th april, 2012, 1:54pm

Reply

Jeg har tænkt præcis det samme.

alufolie? NOOOOOOOOOOOOO
madpakkepapir? NOOOOOOOOOOOOOOOOO
vitavrap wannabee? NOOOOOO Argh! så holder du edermandme, jeg har ski da overlevet min daglige dosis sølvpapir og jeg kan ski da ikke overholde alting! Mit barns luft bliver heller ikke special renset inden hun indhalerer det, så kompromiset lyder fancy madkasse produceret i new zealand (det er såvidt vides ikke et land der lader arbejderne gå rundt i syrebade i arbejdstiden) der lover at alle de slemme ting (som vi indtil videre har opdaget) ikke er at finde i deres produkt, og så bliver alt pakket ind i husholdningsfilm, fordi det er nemt og i mit hoved det mindste af 3 onder.

Lines linier

Posted on torsdag 12th april, 2012, 2:07pm

Reply

Dilemma indeed! Jeg orker det bare ikke helt — for hold nu da kæft verden bliver kompliceret, så. Jeg tænker i et øjebliks kynisme nok mest, at vi skal vel for fanden dø af et eller andet…

Finder du, however, opskriften på det der 100% sikre speltliv, så giv alligevel lige lyd ;-)

Cecilie

Posted on torsdag 12th april, 2012, 2:23pm

Reply

Min far kæmper samme politisk korrekte kamp og kom frem til, at svanemærket madpapir var ok. Lige indtil Irma holdt op med at sælge det, fordi der åbenbart var blevet snydt med svanemærket… suk

Camilla

Posted on torsdag 12th april, 2012, 6:37pm

Reply

Maren forhelvede! Tag dig sammen og brug det du normalt ville bruge! Hvis vi skulle indrette vores liv, efter hvad en eller anden spelt-kusse siger, ville det fandeme blive besværligt! Dine unger spiser vel også pizza selvom det er usundt eller har regntøj på (igen lavet af plastik-materiale) ;-) !

Zden

Posted on torsdag 12th april, 2012, 6:45pm

Reply

Pak alting ind i store blade som rabarber og hestehov. Eller gi’ dem en glasdrikkedunk fyldt med doublecreme i med – så behøves de heller ikke mere energi dén dag!

Zden

Posted on torsdag 12th april, 2012, 6:46pm

Reply

Som mellemlægspapir bruger du selvfølgelig bare crispy salatblade…

Ulla

Posted on torsdag 12th april, 2012, 10:11pm

Reply

WTF… Kan du ikke bare gi´ dem penge med til et coinoffer fra MacD ?

Anne Caroline

Posted on torsdag 12th april, 2012, 10:18pm

Reply

… I gamle dage bruge man madkasser af tynd finér… i hvert fald i Jylland… uden på Heden… De var faktisk ret så fine… og de vejede ikke noget… Kombineret med noget svanemærket madpapir må det da ku’ bruges… Måske ellers noget i bambus… Det kan produceres bæredygtigt.

Signe

Posted on fredag 13th april, 2012, 7:35am

Reply

Hvis du nu har forelsket dig i de der plastik ting fra New Zealand, som Nanna reklamerer for, så har vi dem her i Australien til en helt anden pris (en fem-ti kroner stykket)… Jeg vender snuden hjemad om en 10 dages tid. Kan godt putte nogen i kufferten, hvis det var noget…

  marensblog

  Posted on fredag 13th april, 2012, 7:55am

  Reply

  Jeg har svært ved at finde ud af hvad det er for nogle produkter, hun taler om. Men det lyder interessant :) Kan du give et navn?

  Signe

  Posted on fredag 13th april, 2012, 12:12pm

  Reply

  Jamen det kan jeg da! Det hedder Sistema og er bare sådan noget helt almindeligt tupperware agtigt noget. Det meste er i klar plastik med kobolt-blå klikhåndtag, men de har også noget i pangfarver, lavet specielt til skolebørn, dvs madpakker (men husk: Australien/New Zealand madpakke = sandwich). Der er også drikkedunke og vådserviet holdere til baby og meget andet jeg aldrig har overvejet.
  Og så er det uden phalatalatada (spyt), BPA og bly (jo der er skam stadig bly i meget plastik, selvom vi jo godt har hørt om romerne og deres vandrør de blev plim af). Kan tåle mikroovn, opvaskemaskine og fryser.
  De er himlen selv. Kedelige at se på, men altså. Nanna har i øvrigt et godt link. Hvis du ikke er sikker, kan jeg godt bare smide nogle i kufferten og så kan flere komme efter med posten (til August).

  PS de klare er klart de smarteste for folk der ikke har styr på, hvad de egentligt har i køleskabet. Så som os.

  marensblog

  Posted on søndag 22nd april, 2012, 9:45pm

  Reply

  Argh, jeg ser nu, at dette er en af de kommentarer jeg kun svarede på oppe i mit HOVED. For fanden da. For ja, jeg vil da vildt gerne have plastik uden crap. Men tænker det nok er for sent nu. Why but why but why er jeg så utjekket? Nå, men tak for tilbudet. Det var vildt sødt. Ville ønske jeg havde været lidt hurtigere. God tur hjem :)

Jane

Posted on fredag 13th april, 2012, 8:57am

Reply

Line B.

Posted on søndag 15th april, 2012, 6:14pm

Reply

Leverpostejsmaden skal da bare ned i et syltetøjsglas, så er den ged barberet som min ældste datter ville sige.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Web og design af Ligefrem
Top