Øko-beautynørden

af marensblog.

Og vi er tilbage ved nørderne, jeg ind i mellem runder.

Konceptet er enkelt:

Jeg elsker folk, der nørder. Der sker noget helt særlig, når folk går helt åndssvagt meget op i det, de laver. Og jeg er ret ligeglad om de nørder med molekyler, versefødder, violiner, chokoladetemperering eller med ting, som de kvinder, jeg præsenterer jer for.

Og lad mig skynde mig at sige, at mine indlæg ikke er sponsorerede, bestukket eller på anden måde betalt. Det er ren kærlighed – og fordi jeg, i alle de år de har hjulpet mig med ikke at ligne grauballemanden, bliver lige begejstret, hver gang jeg lægger vejen forbi deres biks. Jeg synes, de fortjener opmærksomheden. Og jeg synes, I fortjener at vide, at de findes.

I dag handler nørdindlægget om Stella.

Stella ejer Beauty Avenue på Frederiksberg. Og så er hun det menneske, jeg kender, der går mest amokagtig op i rene produkter og behandlinger. Det vil sige cremer, shampo, make up, neglelak og alt andet hejs man kan tvære sig ind i – uden kemi.

Har endnu til gode at se hende gå på kompromis – sidste år brokkede hun sig over, at det blæk, dankortmaskinen brugte, var fyldt med lort, vi ender med at få på hænderne. Jeg er helt sikker på, hun har fikset det. Og i sidste uge, da jeg lå på briksen, havde vi denne samtale:

STELLA: Endelig har jeg fundet en økologisk overlak, der gør, at vores vandbaserede neglelakke kan holde lige så godt som almindelige neglelakke – men jeg kan ikke få fat i producenten. Jeg har ringet, jeg har skrevet, jeg har stalket dem på samtlige sociale medier.

(Og med Stellas engagement, ved man, at der også er en sandsynlighed for, at hun har en hyret en privatdetektiv til at finde deres mor, så hun kan få dem til at ringe).

MIG: Hvor ærgerligt, gad godt have den der overlak.

STELLA: I know. Så nu har jeg købt alle dem, jeg kunne finde på Amazon, så vi har til behandlingerne. Og i mellemtiden er jeg begyndt på at finde ud af, præcis hvilke ingredienser der er i – og så laver jeg den selv og sætter den i produktion!

 

Samtidig er Stella en slags specialist i at fjerne hår, de steder, du ikke gider have hår. På den mest nænsomme og effektive måde. Ikke på vilkår om andre får lov til at komme i nærheden af min pels – tro mig, der er niveauer til forskel. Er kommet hos Stella i mange år – og gangen inden jeg fandt hende, forsøgte jeg mig et meget nydeligt sted på Gl. Kongevej. Hvor en vred russisk dame ved et uheld kom til at sovse mig ind i flydende voks fra taljen og ned. Aldrig har noget gjort så ondt – aldrig har jeg været så spættet – aldrig har jeg været så tæt på at slå en fremmed kvinde i gulvet.

En anden feature er, at hvis du skulle være så heldig, at det er Stella, der tager sig af dig – ikke en af hendes ansatte – er du garanteret top tunet underholdning imens. Ja, vi er ude i, at jeg griner det meste af den tid, jeg får flået hår ud. Men hun er en travl dame, så ofte tager jeg til takke med hendes ansatte, der er skide gode, nidkært oplært at Stella selv – men jo altså ikke nær så sjove.

Bedst af alt er nok, at der intet urtekusset over Beauty Avenue. Der lugter ikke af grøntsagsjuice, der er ikke hør på væggene og du får ikke din creme i en papirspose. Der er rart, dufter godt og mit største problem sidst var, at jeg syntes hende ved skranken var for glad – arhmen så glad kan intet menneske være for at se mig.

Men derudover, så elsker, ELSKER jeg det sted. Det der med, at jeg ikke behøver sætte mig ind i en skid selv, men bare kan sige:

“Nåmen, jeg kom til at læse, hvor meget lort der er i den foundation, jeg bruger hver dag. Har du ikke en, der er lige så god, men ikke fyldt med kemi?”

Og fem minutter senere gå der fra med denne, hvor jeg ikke behøver ulejlige mig med at læse bag på, hvad der er i. Jeg har nu testkørt den i en uge, og den er perfekt:

(Og nej, det er ikke øko-neglelak på min finger, for jeg synes det holder crap – og Stella har jo for helvete ikke fået mikset den der overlak endnu).

Læs også om Skonørden, Brystnørden og Kjolenørden.

10 svar til Øko-beautynørden

 1. Karen siger:

  ELSKER Stella og Beauty Avenue! Jeg ville faktisk gerne flytte ind der, og det er store ord for et sted jeg primært kommer for at få flået hårene af mit skræv. Jeg synes til gengæld at alle hendes ansatte er smaddersøde, og dem der ikke selv er sjove, er rigtig gode til at grine af mine vittigheder. Hvilket er rart, når man nu ligger der med benene i vejret og prøver at underholde samtidig.

  15. juni 2017 kl. 15:24
 2. Marie siger:

  Dejligt indlæg, men det gør en smule ondt i mit kemikerhjerte at læse ordene “uden kemi”, for det eneste der er uden kemi er vakuum… 😉
  Alt er kemi, men dejligt at læse om et dted der arbejder uden skadelig kemi 🙂

  15. juni 2017 kl. 15:45
  • Maren siger:

   Åh ja, det giver mening. Vil lige tage den kommentar til efterretning.

   15. juni 2017 kl. 16:28
 3. Keminørden siger:

  Eejjjj Maren ☺ Ikke uden kemi… Og hop ikke med på koret, der råber af mit fag og gør det til synonym med alt det onde! Kemi er i alt. Men det giver mening at vælge de skadelige stoffer fra ift hvad man feks smører sig med. Der er nok nærmere tale om en kemiker, der har tænkt sig om for at fylde produkterne med fornuftig kemi

  15. juni 2017 kl. 17:56
 4. Anne siger:

  Ha, det er sjovt. Alle de gange jeg har købt noget med fra shoppen, har jeg netop fået det i en papirspose. Jeg elsker papirsposer.

  16. juni 2017 kl. 10:30
 5. Charlotte siger:

  STELLA: I know. Så nu har jeg købt alle dem, jeg kunne finde på Amazon, så vi har til behandlingerne. Og i mellemtiden er jeg begyndt på at finde ud af, præcis hvilke ingredienser der er i – og så laver jeg den selv og sætter den i produktion!

  Måske derfor de gemmer sig for hende… Måske de synes hun skal komme op med sit eget produkt i stedet for at kopiere deres…. !

  17. juni 2017 kl. 09:44
  • Maren siger:

   Æhm, jeg tror nu hun ville foretrække at købe det af dem i stedet for selv at skulle lave det. Tror vi er ude i en “nød lærer nøgen kvinde at bikse produkt sammen selv”.

   19. juni 2017 kl. 10:28
 6. Sanne siger:

  Selvom din neglelak ikke er øko men istedet indeholder alt mulig lort, vil du så ikke lige skrive mærke og nummer 🙂 For den er mega flot!

  17. juni 2017 kl. 16:14
  • Maren siger:

   Jo, det ville jeg. Men kan pinedød ikke finde den?! Når jeg dukker op, skriver jeg hvad det er for en.

   21. juni 2017 kl. 18:48
   • Sanne siger:

    “Når jeg dukker op igen”?? er du også blevet væk

    23. juni 2017 kl. 19:36

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *