Nørd nummer to.

af marensblog.

Den anden nørd, jeg vil præsentere jer for, er Birgitte.

3

Birgitte syr kjoler. Hun sidder i sin butik ‘Me & Jake’ på Frederiksberg og syr hver dag. Og det, der gør hende til en komplet nørd i sit fag, er, at hun bare ved brug af øjemål altid kan få kjolerne til at sidde perfekt på mig. Jeg er forlængst holdt op med at spørge, om hun ikke lige skal måle mig, når jeg beder hende om at lave en kjole i ‘den der model’ med lidt mere plads til røv eller barm eller mindre ærmer, eller hvad jeg nu finder på. Birgitte tegner en hurtig skitse i sin kalender og siger ‘jeg har den klar på tirsdag’. Den passer altid perfekt, når jeg vender tilbage om tirsdagen.

Alle hendes kjoler er i strækstoffer, hvilket er meget venligt over for os med former. Plus de er behagelige at have på. Lidt lige som at have nattøj på – bare væsentligt pænere. Desuden er de ikke specielt dyre taget i betragtning hun gerne lige laver en, der passer dig. Koster fra 700 og opefter.

6

Jeg har købt kjoler hos hende i over ti år. Hvis man går igennem mit fotoalbum, vil man konstant støde på en af Birgittes kjoler. Her er jeg til Kamille, min ældstes dåb. Hun er 13 år i dag. Og ja, hun blev døbt i en matroskjole, som min mor syede. Kan ikke huske hvorfor, men jeg syntes vist bare det var sjovt at have et artigt barn i matrostøj. Mig selv har jeg proppet i en meget nedringet Me&Jake. Faktisk var dette min venindes kjole, som var det eneste jeg kunne skrue min efterfødsels krop/barm ned i. Vi brugte begge denne kjole i et årti – til den faldt fra hinanden. De sidste par år omtalte vi den som ‘kluden’, fordi den var så slidt – men vi havde meget meget svært ved at give slip på den.

7

Her er jeg til et bryllup et år efter. Også sammen med Kamille. Hun var brudepige. Jeg var i en turkis Me&Jake.

4

Her døber Allan og jeg Mynte – også i en ‘Me&Jake’. Mynte er i dag ti år.

2

Da jeg var i Smagsdommerne i foråret, var det også i en Me&Jake. Man kan slet ikke se, hvor pæn den er på det her billede. Er  muligvis (altså hvis ikke min bankmand spørger) netop kommet til at bestille en i sølvgrå, bare kortere og med ærmer – men ellers samme snit. Det er nemlig det fantastiske ved at købe kjoler hos Birgitte. Når jeg har forelsket mig i en model, kan jeg få hende til at lave den i alle afskygninger – med/uden ærmer. Kort/lang – og helt sikkert også skæv, hvis jeg havde lyst.

13

I sidste uge købte jeg en ny – i noget grå leopard-ish. Er meget glad for den. Og se lige – jeg er da totalt modebloggertypen! Især med den der sok strategisk godt placeret til højre på gulvet.

1

Du finder hendes butik på H.C. Ørstedsvej på Frederiksberg. Med fare for, at vi alle nu får ens kjoler, synes jeg, du skulle gøre dig selv den tjeneste at kigge forbi. Hun har også en NETBUTIK og uploader løbende nye stoffer og modeller på FACEBOOK.

5

(Indlægget er hverken sponsoreret eller på andre måde lavet på opfordring. Det er ren kærlighed.)

14 svar til Nørd nummer to.

  • marensblog siger:

   Hvor er den fin. Den er jeg gået glip af?! Synes ellers jeg kender samtlige stoffer – cykler forbi hver dag, det ligger på ruten mellem job og hjem. Meget praktisk 🙂

   3. december 2015 kl. 12:27
 1. Anne siger:

  Kæft, du ser godt ud til det bryllup!!
  Og også fint, som du har pudset spejlet, inden du tog selfie’et 🙂
  Anne

  3. december 2015 kl. 14:43
  • marensblog siger:

   Ja, det går vi modebloggere meget op i!!

   3. december 2015 kl. 15:25
 2. Aevilja siger:

  Nuiiii, jeg skal da have nytårskjole fra Me & Jake – og jeg er kørt forbi så mange gange og har tænkt: Hmmmm, måske skulle jeg lige skulle gå ind og kigge…og aldrig gjort det :O.

  3. december 2015 kl. 15:11
 3. Charlotte Poulsen siger:

  Kan din kjolepusher ikke sy en ny fin kjole i yndlingssnittet til dig og veninden? Køb en i alle farver.

  3. december 2015 kl. 22:49
  • marensblog siger:

   Jo, det ville hun sagtens kunne. Men så var der jo også en anden der var pæn og så kunne det jo være den nye “klud”. Og ja, man ender med at have en i alle farver.

   4. december 2015 kl. 10:20
 4. Fiemus (FKA Sofie) siger:

  Jeg er tit kørt forbi og har tænkt, at hvis bare man var tyve cm højere og tyve kg tyndere, SÅ skulle man derind…Det bliver jeg aldrig, så til gengæld har jeg forelsket mig i de to fantastiske syersker i butikken over for, Karto.dk,, som også syer efter mål i blød stoffer.
  H.C. Ørstedsvej rocks!

  4. december 2015 kl. 01:55
  • marensblog siger:

   Jeg har brugt Me&Jake-kjolerne både når jeg vejede +/- 25 kg. Men der er nogle af hendes modeller, jeg aldrig vil kunne bruge. Fx elsker hun ting med bar ryg. Haha, som om … pfff.
   Har også være over i den overfor, syntes ikke lige jeg fandt noget, men tror jeg på din opfordring vil tage en runde mere 🙂

   4. december 2015 kl. 10:18
 5. marianne siger:

  Årh, der er jeg også kørt forbi en million gange og tænkt: nams, nogle flotte sager, men arj, det ville ikke se godt ud på sådan en muffinmave, der har huset tre børn… og som stadig lidt ligner en, der huser børn. Men hvad siger du, de kan skjule det meste, oder?

  4. december 2015 kl. 11:44
  • marensblog siger:

   Hm, det kommer an på hvor meget vi taler om. Men altså, jeg er bestemt ikke nogen sylfide og jeg synes de som regel sidder pænt på mig. Især med ordentlig undertøj under 😉

   4. december 2015 kl. 14:47
 6. Helle siger:

  Hrmf … kan ikke lide “onesize” størrelser på 38-40.
  Kunne ellers godt bruge en ny kjole – og nu vil jeg gerne have en i dyreprint og str. 42! Dammit!

  5. december 2015 kl. 22:14
  • Maren siger:

   Hun syr da bare en der er lidt større til dig. Jeg kan heller ikke passe hendes faste modeller i butikken.

   6. december 2015 kl. 20:58
 7. Mette Miriam siger:

  Genfandt “kluden” i bunden af skabet forleden, nænner aldrig helt at smide den ud.

  7. december 2015 kl. 09:39

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *