Motherfucker efeu.

af marensblog.

Jeg er så træt jeg sidder og skriver dette indlæg ved at hamre panden ned i tastaturet. Det er ikke mine børn, der har skylden for min udmattelse denne gang, men fordi jeg har tæsket løs på en efeu hele søndag. As in HELE søndag.

Hvis der skulle sidde et heldigt menneske på den anden side af skærmen, der ikke ved hvad en efeu er, kan jeg fortælle, det er en plante (skabt i helvede), der vokser op langs mure, andre træer og hvad som helst den kan komme til. Den hager sig fast med små fangarme, den har på sine grene og kan dække et helt hus på en sommer med godt vejr. Tror jeg. Eller ved ikke en skid om. Jeg kan bare konstatere, at hele min forhave, værende et areal på 40 kvadratmeter, er dækket af et tykt tæppe af efeu. Jeg tror, det har fået lov til at gro i fred i ti år. Rødderne går flere meter ned. Og det havde klatret ti meter op langs stammen på vores gigantiske kastanietræ. På et tidspunkt hang jeg i efeuen i frit fald for at flå den ned fra træet. Og landet med det meste af efeutæppet hen over mig – i et sejrsbrøl. Jeg knoklede så meget sammen med min veninde, at jeg kampsvedte og endte med at stå mere eller mindre nøgen i forhaven og banke løs. Naboerne var meget interesseret i arbejdet. Til mit forsvar skal det siges, at selv om jeg havde jord i røven, da jeg gik i bad i går aftes, faldt mine bryster kun ud én gang under strabadserne. Og kun det ene.

En hel dags arbejde gav knap 10 kvadratmeter ryddet + et giga træ, der nu ser ud som om, den har fået en brazillian. Jeg får ikke fred, før jeg er færdig, selv om efeuen tydeligvis ikke har tænkt sig at give op så let. Så det er et spørgsmål om hvem, der er mest stædig. Jeg regner med det er mig, selv om jeg lige nu er så udmattet at jeg knap kan løfte armene og ikke kan tænke meget andet end ”efeu” og ”dø motherfucker”.

Dog er der måske en anden løsning, for jeg googlede lige ”efeu” og kunne på en tysk botanikerside læse, at man i middelalderen anså efeu for at helbrede folk, der havde milt-problemer. Så hvis nu alle jer, der går og døjer med milten kom forbi, så kunne I kvit og frit få lov til at æde de resterene 30 kvadratmeter efeu i min have. Jeg skal nok både råbe begejstret og dingle med brysterne i mens, bare jeg ender med at få bugt med den satans busk!

28 svar til Motherfucker efeu.

 1. Heidi siger:

  kan ikke lade være med at trække gevaldigt på smilebåndet når jeg læser din malende beskrivelse af din kamp med efeuen.(Jeg ved godt at det ikke er pænt at gøre)
  Især dit tilbud om at komme og spise et stykke af din efeu synes jeg er en genial løsning.
  Held og lykke med din videre kamp

  4. april 2011 kl. 08:17
 2. Lene siger:

  Da jeg var lille, havde vi vandrende pinde.
  Det eneste de spiste var efeu.
  Måske du lige skal svinge forbi dyrehandleren i dag!

  4. april 2011 kl. 08:21
 3. Lise Skriver siger:

  Jeg siger bare: go’ fornøjelse næste år, og næste år og så liiige næste år igen…been there, done that; motherfucker efeu!

  4. april 2011 kl. 08:33
 4. Maria siger:

  Det lyder temmelig frækt med en træ-brazilian, jeg vil helt sikkert holde øje med træernes intimbarberinger fra nu af. Tak for det billede. Jeg plejede ellers at se træerne som sådan lidt bly og aseksuelle på bedsteforældremåden, det gør jeg ikke længere.

  4. april 2011 kl. 08:53
  • Du skulle prøve at kramme et træ, det er ret helende. Men nu i dit tilfælde med seksuel tiltrækning ved jeg nu ikke om det ville være helt sundt 😉

   4. april 2011 kl. 09:09
 5. kongemor siger:

  Altså jeg ville jo mene det var mandearbejde at fjerne efeu, så kunne du tage i spa imens. På den måde ville du få dig en “rigtig” mand, og han ville få sig en endnu smukkere kæreste. Hvad lavede smukke Allan igår?

  4. april 2011 kl. 09:02
 6. Hvor ville jeg dog ønske jeg har problemer med min milt. Kan jeg ikke lige få at vide hvor milten sidder så jeg kan begynde at få ondt? Selv om de indre billeder jo egentlig burde være nok, så er det ikke helt.
  Og så får jeg også dårlig samvittighed fordi jeg har en kolonihave og den har ikke fået nogen opmærksomhed, overhovedet, men jeg har jo haft travlt, og sådan.

  4. april 2011 kl. 09:06
  • “Hvor ville jeg dog ønske jeg havde” skulle der stå…Det er for tidligt at skrive kommentarer.

   4. april 2011 kl. 09:08
 7. Maria siger:

  @ Kristine – jeg kan jo bare kramme et dametræ- jeg er mest til mænd, sådan rent seksuelt. Argh. Du har ret. Det er for tidligt til at lege skarp.

  4. april 2011 kl. 09:14
 8. Maja siger:

  Efeuen er en luskebuks, som vist endda vokser fuldstændig lige så godt om vinteren som resten af året. Dvs. mens man sidder lunt indenfor og tror man har fået bugt med den…

  4. april 2011 kl. 09:27
 9. Alberte siger:

  Nu er der reklamer igen.
  Salg af skovplanter
  Planter til hæk, skov og læhegn. Direkte fra producenten.
  http://www.skovplanter.dk

  Kan du ikke bare sælge den der?

  4. april 2011 kl. 09:37
 10. dorte siger:

  Haaaa ha! Gad godt du udgav en havebog! Den første sjove havebog på markedet!!! For os der ikke kan kende forskel på en bregne og en rabarber, men som det på trods er udstyret med et haveareal…!

  4. april 2011 kl. 14:26
 11. Lene C siger:

  Tak for et godt grin 🙂 Kender godt problemet med, at dele af ens krop begynder at leve sit eget liv på de mindst fede tidspunkter! God fornøjelse med resten af trimningen – det kan lade sig gøre 🙂

  4. april 2011 kl. 19:55
 12. Louise johansen siger:

  vil du låne min store sorte labrador? Han er ekspert i at smadre efeu i nabolaget og jeg tror han elsker det….;-)

  4. april 2011 kl. 20:40
 13. Maria siger:

  Efeu 0 – Maria 1. Jeg vandt kampen sidste år. Vores skur i haven var stærkt overbegroet af efeu, nu er den død.
  God fight, sender al min styrke.

  4. april 2011 kl. 20:54
 14. Nina siger:

  Hvor jeg dog ønsker at dit liv var en tv-serie … sådan en soap agtig en jeg kunne følge med i hver dag 🙂

  4. april 2011 kl. 23:15
 15. Kathrine i Bangkok siger:

  Hende der skrev noget om Marens Havebog er genial! Nogle af os synes bare ikke at havearbejde er beroligende!

  @Maren: der rejser sig et folkekrav!

  Nu glaeder jeg mig helt til, at det bliver maelkeboette-saeson!

  5. april 2011 kl. 07:28
 16. Ida siger:

  Haha, god beskrivelse! Det lyder præcis som mig, da jeg sidste sommer gik i krig mod efeuen i min nye have. Forleden dag fandt jeg den kravlende op ad udhuset igen, pokkers! God fornøjelse med bekæmpelsen 😉

  5. april 2011 kl. 11:04
 17. Cecilie siger:

  Jeg indrømmer, at jeg ikke er ekspert, men kan man ikke brænde sådan en sag væk? (Måske ikke den del op ad huset, men så det på træet)

  5. april 2011 kl. 22:11
 18. Charlotte F siger:

  Det er nu tre år siden at vi flyttede i hus. D.v.s. at jeg for tredje gang skal forsøge at tage kampen op med HAVEN (siges med let bæven i stemmen). Her fra sofaen kan jeg se ca. 20 cm med havebøger i reolen. De handler alle sammen om, hvordan man får ting til at gro. Men ikke et ord om hvordan man holden skidtet NEDE.
  Årets taktik her på matriklen går på at være tidligt ude, og tage kampen i opløbet. Så der skal lægges en masse timer her i april og maj, og så håber jeg at ukrudtet bliver så demotiveret at det giver op, og jeg kan nyde resten af sommeren i en liggestol på terrassen.

  5. april 2011 kl. 22:35
 19. Niels siger:

  Kære Maren,
  Hvis du har tid, så er slyngplanter nemmere at fjerne, når de er visne. Jeg fjernede 40 kvadratmeter vinplante fra en væg, ved at save stokken over og vente 1½ måneds tid over sommeren, på at resterne blev ristet i solen. Herefter var planten lige til at få ned med en rive.

  kh Niels

  6. april 2011 kl. 03:16
 20. Lotte siger:

  For dælen det var da dagens bedste grin…. nok mest fordi jeg har fætteren til din ventende i min (nyligt tilflyttede) have..!! Tror jeg sender mand og børn afsted den dag slaget skal stå.. det bliver nok lige så uskønt som du beskriver..

  6. april 2011 kl. 20:59
 21. Rikke R siger:

  Ej hvor er jeg glad for at læse det, så er jeg ikke den eneste der hader efeu.
  Min nabo er vild med det og vi deler desværre en op af hegnet, sidste år fjernede jeg dog alle blade, så der kun er stammerne tilbage… Det ser ikke godt ud, men hvad man ikke gør for nabofreden…

  2. maj 2011 kl. 20:38
 22. Ruth wendel siger:

  Hvad gør jeg når naboens efeu ødelægger fælles hæk

  21. august 2016 kl. 21:53
 23. Rasmus siger:

  Et fantastisk indlæg om en ikke-fantastisk plante! Man kan ikke lade være med at både grine og græde når man læser dette. Skulle der sidde andre mennesker derude som ikke magter denne opgave, så er i velkommen til at gå ind på http://havemandaarhus.dk/ – Vi hjælper gerne med at fjerne denne plante fra helvede. Fortsat rigtig god dag – og tak for indlægget. 🙂

  25. august 2016 kl. 10:22
 24. Mette siger:

  Jeg vil virkelig gerne købe en kop, hvis du kan lave en med teksten “motherfucker-efeu” som jeg kan ønske mig til mors dag!!!! 🙂 🙂 🙂
  Faldt over det her gamle indlæg og måtte nødvendigvis linke til det i mit eget indlæg i går! 🙂 http://morpinlig.dk/2017/03/27/havearbejde-vs-crossfit/
  Love it! 🙂

  28. marts 2017 kl. 10:49
  • marensblog siger:

   Hahaha, ja det ville være sjovt. Det er dog alt for dyrt for mig at producere enkeltkopper 🙂 Så ville din kop koste 4000 kroner – og måske er den ikke sjov for 4000 kroner?

   29. marts 2017 kl. 10:10
 25. Harriet Jacobsen siger:

  Er jeg virkelig det eneste menneske i landet, som synes, at efeu er en dejlig klatreplante,
  der for eksempel forskønner grimme plankeværker, er dejlig mørkegrøn og frodig og giver fuglene et hårdt tiltrængt sted at søge ly og bygge rede.
  Det ser aldeles hæsligt ud, når man brutalt afliver planten ved at skære rødderne over forneden og lader det brune visne løv sidde tilbage på murværk og træer.
  Længe leve levende efeu, som får lov at vokse i fred !

  2. maj 2017 kl. 19:10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *