I fredags

af marensblog.

I fredags livetegnede jeg på Storm P museet sammen med Stine. Det var meningen, vi ville lægge den vildeste plan for aftenen og øve os på at blive verdens bedste tegnere, men det var så hyggeligt at hænge ud sammen, vi mest brugte dagen på at sludre, drikke kaffe, smugryge og øve vores tegnefjæs. Her er Stines:

stine2

Det er længe siden, vi sagde ja til at livetegne sammen til kulturnatten. Og jeg har haft blindspot på det siden. Gu’ tør jeg da ej tegne foran et publikum. For eksempel fordi jeg ikke kan tænke, når der andre mennesker i rummet. Hvilket ville være nødvendigt med det koncept, vi havde lavet for eventen: Publikum skulle skrive spørgsmål på en lille lap, putte dem i en hat, vi ville så trække lod mellem dem og tegne svar på hver sit papir – mens det ville blive filmet og kastet op på en storskærm.

Mega farlig koncept, når man kun kan lide at tænke alene, men jeg har samtidig en forkærlighed for at kaste mig ud fra 10. sal uden sikkerhedsline og derfor ender jeg konstant i situationer, hvor jeg kun har lyst til at krybe ind i et skab og græde. Netop fordi jeg siger ja til ting, jeg ikke burde og rent faktisk ikke kan, har jeg slået mig til blods på opgaver og udfordringer alt for mange gange. Men ikke i fredags. I fredags gik det FORRYGENDE. Det var så skægt. Altså det var virkelig nerverpirrende og fælt og vi var begge ved at dø lidt da vi sad i baglokalet og så viserne tikke tættere og tætter på syv. Men da vi trådte ind i lokalet, glemte vi vist mest af alt, at vi skulle præstere alt muligt og havde en fest sammen der ved siden af hinanden ved det røde bord med en masse mennesker foran os. Der var ikke engang plads til alle dem, der var kommet for at se os. To tredjedele måtte vende og gå fordi de ikke kunne se noget. Så vildt! Det varede i knap en time. Føltes som fem minutter, men jeg kunne se på bunken bagefter, at vi hver havde tegnet hen ad 40 tegninger. Det var den vildeste hjerne-maraton at være på på den måde!

Her er en lille øveskitse fra Stine, som hun lavede, da vi, lige inden vi skulle på, prøvede at få både hænder og teknik til at makke ret.

stine3

Sødeste tegning jeg fik lavet den aften var denne. Spørgsmålet på sedlen var: “Hvad hemmeligheden bag et godt liv?”:

stine

Aftenens underligste spørgsmål var den seddel, der var blevet puttet i hatten, hvor der stod “Hvor gammel bliver en ræv?” Og jeg var helt lost, for jeg har aldrig tegnet en ræv før og pludselig anede jeg ikke hvordan sådan et kræ ser ud. Prøvede at smugkigge hos Stine, men hun tegnede noget helt andet til spørgsmålet end en konkret ræv, og jeg panikkede og tegnede denne ræv mellem to hyperventileringer og ja, det ligner noget, jeg har tegnet med min fod. Men altså, det var den tegning vi begge endte med at grine mest over den aften og Stine elskede den og kuppede den med hjem. For som hun sagde: “Man kan aldrig tegne en ræv for første gang igen.”

raev

En dag, når vi bliver mere tjekkede, tager vi landet rundt med vores lille show. Gu’ gør vi så!

 

12 svar til I fredags

 1. Laika siger:

  Lyder til at have været en fed aften for jer og alle der kom for at se jer og tegningerne 🙂

  12. oktober 2014 kl. 16:15
 2. Skalotteløg siger:

  Jaaaa! Hahaha, kom til Jylland med det show! Pretty please 😀

  12. oktober 2014 kl. 16:38
 3. Og når jeg får lov til at lave arrangementer på bibliotekerne signer jeg jer, så meget.

  12. oktober 2014 kl. 16:48
 4. Mit afkom og jeg er så klar til at indløse billet når jeres roadshow er igang!

  12. oktober 2014 kl. 18:27
 5. Laila siger:

  I LOVE!

  12. oktober 2014 kl. 21:58
 6. Dorte siger:

  Cool! Og så så man lige Maren i Go’ Morgen Danmark for lidt siden. Super cool (grinede højt da du naturligvis lige fik udtalt du ikke har klamydia lige nu) 😀

  13. oktober 2014 kl. 07:50
 7. Anne siger:

  Skøn ræv. Kan godt forstå Stine stjal den.

  13. oktober 2014 kl. 08:07
 8. Sofie siger:

  Årh det lyder så godt!
  Jeg tog til arrangementet i torsdags på cafe retro hvor Stine og dig blev interviewet i den røde sofa. I var så vældig pæne og kloge og jeg blev helt starstruck, da I pludselig stod i baren hvor jeg fedtede med mine nachos.
  Det lykkes dig også næsten at skjule din irritation over intervieweren, hvilket var det sjoveste – du fik i hvertfald svaret “Nej!” til mindst 5 af hendes spørgsmål.
  Og Maren: dine kjoler er flotte – hvor er de fra?
  /Sofie

  13. oktober 2014 kl. 13:14
  • marensblog siger:

   Det var nu ikke så meget intervieweren som det at skulle sidde med de der høretelefoner på – det var som at blive interviewet i en osteklokke – pisse irriterende. Også fordi det var umuligt at høre publikums reaktion på ting man sagde. Var meget spacy oplevelse.
   Ah, kjoler 🙂
   Jeg køber dem lidt rundt omkring. For tiden mange fra kingloui.nl

   13. oktober 2014 kl. 13:29
 9. Nalrus siger:

  herligt at se to af mine absolutte favorittegnere (sammen med Strid) på samme sted. & jeg er ret vild med din førstegangsræv. Men jeg tolker tegningen som at hjemme hos dig ville den ikke blive ret gammel, er det korrekt?

  14. oktober 2014 kl. 00:13
  • marensblog siger:

   NÆrhj, i virkelighed ville jeg nok knuselske den lille ræve-ål. Men mit tegneseriealterego er ofte af en anden mening … (I virkeligheden har jeg aldrig skudt en kat, har altid haft kat – er dog pt gået over til hund. Men altså … jeg har muuuuligvis TÆNKT på at skyde mine katte nogle gange).

   14. oktober 2014 kl. 15:27

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *