Den hormonelle brist

af marensblog.

Jeg er ikke særlig meget til boligindretning med krummelurer, flæser, små engle og dims. Er mere til en lidt mere praktisk indretning, et firkantet billede, en pude i ryggen og etlerandet bord, jeg kan stille min te på.

Undtagen når jeg er gravid. Hver gang er jeg gået amok i lige præcis flæs, krumelur og små tykke engle. Og hver gang hormonforstyrrelserne har lagt sig, har jeg set mig rundt og tænkt JESUSFUCKINGCHRIST, har flået alt ned og ud, og hvis I vidste hvor mange krummelurer man kan få på noget så simpelt som en toiletrulleholder, ville I blive overrasket. Allan har taget det pænt hver gang. Skruet op – og skruet ned igen nogle måneder senere.

Nu er det heldigvis slut med de hormonelle rutchebaneture i indretningen her i huset. Jeg har kun én ting, der kan tricke min hormonbrist og få mig til at synes, at SO EIN DING må jeg simpelthen have … og det er … ja, ikke glad for at indrømme det – og til mit forsvar har jeg ingen prinsessedrømme om at være hvid brud, følges op at nogen kirkegulv eller svinge med min kjole, mens min prins ser drømmene på mig  – men altså, ja … argh, jeg har en brist omkring himmelsenge.

Har altid tænkt, at en dag skulle jeg have motherfucker himmelseng. Og aldrig stå op igen. Bare ligge der og være appetitlig i noget løst og slankende. Mens jeg venter på at Allan kommer hjem i en harmesbuks. Eller noget.

Har aldrig haft en himmelseng. Og tror ikke rigtig, jeg er et sted i mit liv, hvor jeg får Allan til at se det fortryllende i at pakke vores seng ind i tyl.

Nå. Som blogger får jeg som de fleste andre bloggere tilbudt alt muligt underligt – mod at jeg skal skrive om det på bloggen. Jeg siger nej til stort set alt. Jeg siger som altid, at forlag, firmaer og hvad der ellers skriver gerne må sende mig deres hejs – men jeg skriver kun om det, hvis jeg elsker-elsker det.

Så sådan er reglerne. Og nu har vi så balladen. For med min himmelbrist, hvordan skal jeg så kunne modstå DISSE HER, der dumpede ind i min indbakke fra LIFETIME KIDSROOMS med forespørgslen, om jeg mon ikke havde et par pigebørn, der skulle have en ny seng:

seng3

seng2

seng1

Jamen, hvor er balladen, tænker du? Gå amok i himmelsenge og lev lykkeligt til dine dages ende. Mnja, ser du, balladen har vi, for Allan har bygget senge til alle pigerne – sådan indbygget-ish til deres værelser, med opbevaringsplads over under, og huler hemmelige steder og shit. De er virkelig meget meget fine. Og han virkede derudover heller ikke særlig villig til at splitte hele lortet ad, for at jeg kunne leve mine himmeldrømme ud gennem mine piger.

Kan kun sige ak. For jeg måtte sige nej tak.

Men så kom jeg til at tænke på, at Mynte, det glemte midterbarn, godt kunne trænge til at få brushet sin del af værelset op (hun deler med den lille). Jeg tog nogle billeder af, hvor kaotisk det var i hendes hjørne – for at kunne lave en før-og-efter-TADA!. Og du tror det er noget jeg finder på, men det er faktisk lykkes mig at rode rodebillederne væk. Arhmen hvad fuck sker der for mig. Har ledt og ledt, de billeder er væk. Og nu er det for sent. For jeg har jo fikset værelset helt op (så I må selv forestille jer et fuldstændig eksploderet hjørne, med bamser, bøger, gamle madpakker gemt under tøj, tæpper og spil, der havde vendt vrangen ud på sig selv.

Jeg fik alligevel lidt hjælp fra Lifetime. For da jeg takkede nej, kom jeg til at snuse rundt på deres side og de har ikke kun senge, men også skriveborde, lamper, tæpper og alt muligt pynt, som små pigeværelser bare står og sukker efter. Altså, de har også en masse til drengeværelser, men siden jeg kun kan presse pigebørn ud af mig, interesserer drengeting mig ikke nok til at gide forholde mig til, om jeg kan lide det eller ej.

Susede i IKEA og fik rumdelere (de grønne reoler). Fik Allan til at samle det hele – hvorefter han tørt konstaterede, at det var tydeligt at mærke forskel i kvaliteten, når man skruede IKEAting sammen og når man skruede LIFETIME-bordet sammen. Og han har ret. Det er en meget stor fornøjelse, at give sit barn noget ordentligt for en gangs skyld – og ikke udelukkende de der IKEA-papplader, der ender med at stå og svaje skævt efter et par måneder.

Uanset: Se hvor fint Myntes del af værelset er blevet:

my1

Skrivebordet, stolen, tæppet, pyntedims, lampe, hylde og det fine navneskilt er fra Lifetime.

my2

Og ja, der er lidt trangt. Men barnet er ekstatisk lykkeligt for at have noget, der er helt hendes eget. Fordi der ikke er plads til sofa eller anden slænger må vinduet udgøre det for hyggekrog. Så jeg har pelset og pudet den til.

my3

PS. Dragekorset på hylden er i øvrigt magisk. Det fortalte Mynte mig efter jeg havde pakket alt hendes skrammel ned i sorte plastikposer – for selvfølgelig at gemme det. At jeg “gemte” noget af det skraldespanden foran huset, betragtede jeg som en mindre detalje. Dragekorset var røget med derud – den blev kategoriseret som “dims barn aldrig vil savne”. Jamen, er I klar over, hvor meget skrammel børn kan rage til sig på 8 år? Og når der ikke er mere plads på et deleværelse, må mødre grovsortere i ejendelene. Nå, men de samme mødre, må så også stå på hovedet i skraldespande efter mørkets frembrud, når dragekors viser sig at være magiske …

 

15 svar til Den hormonelle brist

 1. Christina siger:

  Og det poster du lige som jeg har 4 uger til termin?

  15. juli 2014 kl. 08:48
  • Christina siger:

   Den store har faktisk lige fået en himmelseng fra IKEA og er svært begejstret. Efter at have set de fine billeder kan jeg nu ikke længere leve med den medfølgende pynt og kan godt se jeg skal have symaskinen frem. Jeg kan jo passende starte med de mange stykker stof jeg indkøbte under min første barsel i lignende vanvid…

   15. juli 2014 kl. 08:52
 2. Jeanne siger:

  Dims, flæser og prinsesseting er heller ikke i høj kurs her. Vi er mere ovre i Pippistilen. Og som alle ved, så BRUGER Pippi sine møbler. Der bliver klatret og hoppet på og fra og til det hele. Derfor har jeg været svært glad for Lifetime til børneværelset. Det holder!
  Til Ikeas forsvar skal dog siges, at det (virkelig!!) vaklende skab vi netop har skruet sammen til soveværelset, faktisk holdt, da datteren valgte trådkurven som gemmested under en gemmeleg. Jeg tvivler dog på, at det vil holde til lige så mange besøg af datteren, som Lifetime-reolen har fungeret som klatrevæg.

  15. juli 2014 kl. 10:30
 3. Nanna siger:

  Himmelsenge bør være en menneskeret!!!! Min mor lavede en til mig, da jeg var lille. Komplet med sløjfer og stjerner i. Opfyldte prinsessekontoen, så den aldrig har trængt til at få tilført kapital siden. Køb den himmelseng. Allan må så finde sin maskulinitet igennem elektrisk håndværktøj og stående tisning.

  15. juli 2014 kl. 18:46
  • Belinda siger:

   Ved første gennemlæsning af kommentaren læste jeg det som:

   “Allan må så finde sin maskulinitet igennem elektrisk håndværktøj og stående TISSETING”

   Og det syntes jeg faktisk var rigtig genialt – men jeg kan godt se, at jeg vist fik læst er en lidt anden mening, end det, der var skrevet.

   17. juli 2014 kl. 19:35
 4. Anna siger:

  Gudskelov! Et livstegn! Jeg var helt bange for, at Roskilde helt havde taget pippet fra dig! Tak for en skøn og livsbekræftende blog! Anna

  19. juli 2014 kl. 15:24
 5. Hulemor siger:

  Kære Maren. Himmelsenge eller ej – jeg har haft verdens bedste sommerferie, ikke mindst i selskab med din bog “Sådan blev det”. Jeg har kun ét spørgsmål: Vil du ikke nok skrive nogle flere bøger? Gerne hurtigt. Den er jo helt fantastisk – magisk – genial. Jeg læste den to gange lige i træk, hvilket aldrig er sket før. Og jeg har læst meget…God sommer 🙂
  Kram Hulemor

  1. august 2014 kl. 12:23
  • marensblog siger:

   1000 tak! Det blev jeg virkelig virkelig glad for at du tog dig tid at skrive til mig. Og ja, jeg vil meget gerne skrive flere bøger. Prøver også på det.

   4. august 2014 kl. 12:36
 6. Tina siger:

  Marøøøen hvor er duuuu???
  Det er altså ikke så sjovt uden dig! Den (altså din) ferie må godt slutte nu, hvis du spørger mig 🙂

  1. august 2014 kl. 21:00
  • marensblog siger:

   Er lige her. Men slumrer en uge endnu.

   4. august 2014 kl. 12:37
 7. Tina siger:

  Arhmen det er dig vel undt! Rigtig god restferie!

  4. august 2014 kl. 20:05
 8. Hej.
  Faldt lige over din blog som du har skrevet tilbage i 2014, hvor du blandt andet nævner lifetime. Og det er vi mægtig glade for. Hvis du vil linke til den må du hjertens gerne skrive http://www.lifetimekidsrooms.dk så kommer de med det samme ind på shoppen.

  Dine børn må efterhånden være blevet store siden du skrev dette, måske er de klar til teeanger dele i Lifetime
  De bedste ønsker om en dejlig dag.
  Pernille Bindslev

  13. juni 2017 kl. 07:39
  • marensblog siger:

   Jeg var straks inde og kigge, men kan ikke se noget for teenagere? Vi står netop og skal flytte dem alle tre rundt og lave nye værelser til dem 🙂
   De er så meget vokset fra lyserød alle sammen.

   13. juni 2017 kl. 10:09
 9. Irena123 siger:

  Hej,

  Jeg faldt lige over din blog og har forelsket mig i den himmelseng på billede nr. 3. Ved du om det stadig er muligt at købe den et sted, og i så fald hvorhenne?

  Jeg ser frem til at høre fra dig 🙂

  15. oktober 2018 kl. 15:42

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *