Spas

Se flere tegninger // 21. august, 2014 // Ingen kommentarer

Fra Politiken, 2014

Den tid på måneden1

Den tid på måneden2

Den tid på måneden3

Ha ha

Se flere tegninger // 20. august, 2014 // 7 kommentarer

I sidste uge syntes jeg, Smukke Allan var en giga idiot. Jeg kan overhovedet ikke huske hvorfor. Kun at jeg havde ret. Og at jeg måtte gøre noget. Så jeg lavede denne stribe:

WEB_maren_2014-08-14

 

Er ikke færdig med at griner over den endnu. Sjældent jeg morer mig mere end tre sekunder over en stribe. Men klukler stadig over denne og måtte klippe den ud og hænge den op hjemme på opslagstavlen. Smallan ler også. Dog ikke heeelt så højt som mig.

Husk, at hvis du er til den slags, kan du følge mine striber hver dag på Politikens side. 

Spørgsmål

Læs mere om mine børn // 19. august, 2014 // 8 kommentarer

Mine børn stiller spørgsmål. Mange spørgsmål. Oftest om ting, jeg ikke ved noget om. Og tit i offentligheden. Så står jeg der og udstiller min komplette uvidenhed om solsystemet, Anden Mosebog, hundes anatomi eller hvordan man laver sylte – med alt for mange vidner. For eksempel i køen til kassen. Det er aldrig fedt. Især fordi alle andre i køen straks gennemskuer “Hey, se en pakke tyggegummi”-tricket.

I går var ungerne og jeg på biblioteket. Der var en del mennesker, der sad og læste i hjørnerne. Der var meget stille. Så stille at alle nemt kunne høre alle spørgsmålene. Men i går var en god dag.

ANEMONE: Mor, hvad er et lokomtiv.

MIG: (Ha, that I know!) Den forreste del af et tog.

ANEMONE: Mor, hvad er en gedebuk?

MIG: (Wow, tjek lige mig) En han-ged.

ANEMONE: Mor, har egern egentlig to ben og to arme – eller bare fire ben?

MIG: … … …

ANEMONE: ??

MIG: Hey, se lige den her Mumibog med billede af Mumifar og My, hvad synes du, det ser ud som om, hun laver bag flappen?

Mumi1 Mumi2

(Sendte det straks til SHM, så hun kunne tage det med i sin lille kavalkade med særlige børnebøger, se den HER.)

Nye posters

oo // 15. august, 2014 // 4 kommentarer

Der er fem nye posters i butikken. Og der er gamle kendinge i blandt – dem I har efterspurgt læ-ænge. poster_1_L poster_2_L poster_3_L poster_4_L poster_5_L

De er blevet pimpet op i nyt fancy (lidt større) format, lækkert tykt papir og fancy prægning i højre hjørne. Nej, ingen har da nogensinde set mage! Du finder butikken HER.

PS. Der er også kommet nye postkort.

Ved middagsbordet

Læs mere om mine børn // 15. august, 2014 // 13 kommentarer

Midterbarnet har mange bamser. Hun elsker dem alle helt præcis lige højt. Og bytter tit rundt på dem, så de alle får lov til at ligge ved siden af hende om natten. For Pandaen må endelig ikke tro, at hun elsker sælen højere – eller omvendt. Hun er et meget empatisk væsen, det må aldrig være synd for nogen, ingen må være kede af det, alle skal have det lige godt. Hun er helt klart den i vores familie, der bonner mest ud på empati-kontoen. Derfor burde jeg have sagt mig selv, hvad der var i gære her:

MIG: Mynte, skal du have en kartoffel til frikadellen?

MYNTE: Ja, men ikke lige nu.

MIG: Salat?

MYNTE: Ja, men først senere.

MIG: Brød til?

MYNTE: Ja, men ikke nu – senere.

MIG: OK, jeg lægger det bare lige her ved siden af din tallerken så.

MYNTE: NEJ!

MIG: Jo, det andet er noget pjat. Brødet rører jo overhovedet ikke ved frikadellen.

MYNTE: Flyt det! Jeg skal ikke have det nu.

MIG: Mynte, brødet kan godt ligge ved siden af din tallerken, og så kan du spise det, når du er færdig med frikadellen.

MYNTE: NEJ.

Og det er så her, jeg de sidste tyve gange, vi har haft denne samtale ved middagsbordet, har rullet mig ud i noget med ”at gøre livet besværligt for sig selv”, ” at fortælle om dengang jeg selv var lille og ikke kunne tåle at mit mad rørte ved hinanden på tallerkenen”, ”at tage sig lidt sammen”, ”blablabla”.

Men i går faldt det mig så ind at holde op med at snakke hende ihjel  og i stedet spørge hende, hvorfor hun er så nazi med ikke at have mad sammen på tallerkenen. Hun svarede:

MYNTE: Fordi så bliver maden ked af det.

MIG: Hva?

MYNTE: Hvis jeg har kartoflen på tallerkenen sammen med brødet, og jeg spiser kartoflen først, bliver brødet ked af, at jeg valgte kartoflen frem for den.

MIG: …

MIG: …

MIG: … ok, jeg kan ikke helt lige finde ud af, om jeg synes du er pisse sød eller pissemærkelig.

 

 

Web og design af Ligefrem
Top